Zdrowe grillowanie. Dietetyk radzi: Na grillu ma być smacznie, ale lekostrawnie

Czytaj dalej
Fot. pixabay.com
Agata Sawczenko

Zdrowe grillowanie. Dietetyk radzi: Na grillu ma być smacznie, ale lekostrawnie

Agata Sawczenko

O tym, jak zdrowo grilllować, opowiada Remigiusz Filarski, dietetyk z Centrum Dietetyki Stosowanej.

Zaczyna się sezon na grillowanie. Lubimy to! Ale z drugiej strony coraz więcej osób dba, by zdrowo się odżywiać.

Samo grillowanie pod względem kaloryczności jest korzystną metodą przygotowywania posiłków, pozwalającą piec bez dodatku tłuszczu. W trakcie grilowania wytapia się przecież tłuszcz zawarty w mięsie, a to obniża jego wartość kaloryczną. I sami decydujemy, czy posiłek przygotowany na grillu będzie zdrowy, czy nie. Bo to dobór poszczególnych produktów może zadecydować o naszym zdrowiu czy dobrym samopoczuciu.

Pozostało jeszcze 79% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

    już od
    2,46
    /dzień
Agata Sawczenko

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.nto.pl

Bilety na występ Kabaretu Moralnego Niepokoju

Bilety na występ Kabaretu Moralnego Niepokoju

200,00 320,00

Kup wyjątkowy pakiet: prenumerata cyfrowa na 180 dni z biletami na występ Kabaretu Moralnego Niepokoju!

Kup teraz

Pro Media Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Pro Media Sp. z o.o.