Tomasz Kapica

Lody z kwiatów czarnego bzu? Tomasz Szypuła, mistrz z Baborowa takie serwuje

Lodziarnia „Pod Orzechem” będzie czynna od kwietnia. To tutaj powstają wyjątkowe lody. Fot. Archiwum prywatne Lodziarnia „Pod Orzechem” będzie czynna od kwietnia. To tutaj powstają wyjątkowe lody.
Tomasz Kapica

Tomasz Szypuła wrócił niedawno z lodziarskich mistrzostw świata we Włoszech, gdzie czarował światową elitę tej branży swoimi autorskimi kompozycjami. Wiosną będzie można ich próbować także na Opolszczyźnie.

Ósma edycja Lodziarskich Mistrzostw Świata (Coppa del Mondo della Gelateria) odbyła się pod koniec stycznia w Rimini. To najważniejszy międzynarodowy konkurs w tej branży. Wzięło w nich udział 12 ekip z całego świata, w tym także drużyna z Polski w składzie: Łukasz Parzymski, Rafał Macała i Damian Wiśniewski oraz właśnie Tomasz Szypuła, na co dzień mieszkaniec Baborowa.

Pozostało jeszcze 93% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

    już od
    2,46
    /dzień
Tomasz Kapica

Staram się być wszędzie tam, gdzie dzieje się coś ważnego. Zajmują się sprawami, które są istotne dla mieszkańców, a także regionalną i ogólnopolską polityką. Patrzę władzy na ręce. Jeśli jest coś, o czym powinienem widzieć, to dzwoń lub pisz.

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.nto.pl

Pro Media Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2020 Pro Media Sp. z o.o.