Izabela Mortas

Dynia – coś dla osób na diecie, dbających o cerę i linię

Dynia – coś dla osób na diecie, dbających o cerę i linię Fot. pixabay.com
Izabela Mortas

Jesień w pełni, także w kuchni. Symbolem tej pory roku na talerzu jest dynia. Dlaczego warto ją jeść i jak wykorzystywać w kuchni? Przybliża to Karolina Zawierucha, właścicielka sklepu Swoyskie z Domowej Spiżarni w Kielcach i autorka bloga kulinarnego.

Dlaczego zachęca Pani do sięgania po dynię?
To warzywo z ogromną zawartością witamin i mikroelementów. Zawiera witaminy A, B1, B2, PP, E i C, a także żelazo, fosfor, magnez, cynk, miedź i mangan. Im bardziej pomarańczowa jest dynia, tym lepiej – zawiera wtedy więcej karotenu, który idealnie wpływa na kolor naszej skóry.

Karolina Zawierucha wyjaśnia: 

  • dlaczego warto sięgać po dynię
  • kto powinien jeść potrawy na bazie dyni
  • sposoby na przetwory z dyni 
Pozostało jeszcze 71% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

    już od
    2,46
    /dzień
Izabela Mortas

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.nto.pl

Pro Media Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Pro Media Sp. z o.o.