Dwie tony nielegalnego mięsa znaleziono w masarni w Byczynie

Czytaj dalej
Fot. MD
Mirosław Dragon

Dwie tony nielegalnego mięsa znaleziono w masarni w Byczynie

Mirosław Dragon

W zakładzie mięsnym w Byczynie odkryto mięso z niewiadomego źródła. Śledztwo w tej sprawie wszczęła już Prokuratura Rejonowa w Kluczborku.

Inspektorzy weterynarii weszli na kontrolę do zakładu mięsnego w Byczynie razem z policjantami. W chłodni znaleźli mięso i odpady pochodzenia zwierzęcego. W sumie około dwóch ton.

- Na prośbę służb weterynaryjnych policyjny technik kryminalny zabezpieczył pojemniki z materiałem pochodzenia zwierzęcego. Policjanci zostali wezwani do pomocy inspektorom, którzy zabezpieczyli to mięso i odpady - informuje asp. sztab. Dawid Gierczyk, rzecznik komendy policji w Kluczborku.

  • W śledztwie prowadzonym w sprawie zakładu w Byczynie badanych jest kilka wątków, na razie nikt nie ma zarzutów
  • Inspektorzy weterynarii prowadzą kontrole w całej Polsce w związku z ujawnieniem przez TVN afery z nielegalnym ubojem chorych krów.
Pozostało jeszcze 84% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

    już od
    2,46
    /dzień
Mirosław Dragon

Dziennikarz „Nowej Trybuny Opolskiej" i portalu internetowego Nto.pl

Można do mnie pisać: mdragon@nto.pl

lub dzwonić: 510 026 553

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.nto.pl

Pro Media Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Pro Media Sp. z o.o.